Kerngroep in de wijk Feijenoord Beeindigd!

Kerngroep in de wijk Feijenoord beëindigd!
Na ruim drie en een half jaar is de kerngroep in Feijenoord tot zijn einde gekomen. De moeders hebben in het laatste jaar 2019 een goed draaiend woensdagmiddag kinderactiviteit met als hoofdthema ‘Taal en lezen’ weten op te zetten waar ze wekelijk mee bezig waren. In dit jaar zijn de scholen in gebied Feijenoord overgegaan naar een uitbreiding in de lesuren, genaamd de dag-programmering.
De moeders die betrokken waren bij de woensdagmiddag activiteiten zijn door 2 basisscholen (Agensschool en Nieuwe Haven school) benaderd om de leesactiviteiten aan te bieden aan een aantal klassen in het kader van de dag-programmering. Dit is een mooie bekroning van het jarenlang werken met deze groep moeders die nu een waardevol onderdeel zijn geworden van het pedagogisch klimaat in de wijk Feijenoord.

 

Wij danken de moeders voor de fijne samenwerking en de vele sprongen die we samen gemaakt hebben met als topprestatie het opzetten van een kinderbibliotheek in de huis van de wijk Dam. Een van de betrokken moeders, Fahtiga Haddad, is groepscoach geworden bij de wijkacademie na onze uitbreiding naar gebied Charlois, ook dit is een een mooie ontwikkeling! Fahtiga gaat de Wijkacademie Opvoeden activiteiten in de Afrikaanderwijk verder vormgeven.

Wij wensen deze groep moeders heel veel succes met hun wekelijke inzet in de wijk!