Conferentie Opvoeden in Spannende tijden

Opvoeden in spannende tijden, het thema van deze conferentie die op 5 november 2015 plaatsvond in de Blauwe Moskee te Amsterdam, is bedacht door ouders. Over dit onderwerp is ook een programma ontwikkeld dat op basisscholen kan worden uitgevoerd.

Spannende tijden….

We horen over oorlog, aanslagen, radicaliserende jongeren, de komst van vluchtelingen naar Europa. Daarbij komen de grote veranderingen in de (jeugd)zorg en de onzekere economische vooruitzichten voor de jonge generaties. En er is de snelle opkomst van social media. Ouders uit de verschillende Wijkacademies Opvoeden maken zich zorgen en vragen zich af hoe zij om moeten gaan met deze spanningen.

Workshops tijdens de conferentie 

De buurt als coach -o.l.v. Hanne van der Kolk – Wijkacademie Amsterdam Oost
Relatie jongeren en politie – Yassine Aberkane – Wijkacademie Den Haag Schilderswijk
Social media – Justine Pardoen – Ouders Online
Berichtgeving over vluchtelingen – Irish Verweij & Kees Voorberg -Wijkacademie Haarlem Schalkwijk
Radicalisering en vaderbetrokkenheid – Driss Kaâmouchi & Abdellah Mehraz – Trias Pedagogica
Hoe voed ik mijn kind weerbaar op? – Jamila Achahchah – Movisie 

Opvoeden in spannende tijden introductie film

Om de discussie tussen ouders te prikkelen is voor de conferentie Opvoeden in Spannende tijden een introductiefilmpje gemaakt met aandacht voor: de buurt als coach, relatie jongeren en politie, social media, berichtgeving over vluchtelingen, radicalisering en vaderbetrokkenheid. 

Filmverslag conferentie

Blijf met elkaar in gesprek, juist in spannende tijden! dat is de boodschap van de ouders, vrijwilligers en professionals die tijdens de conferentie Opvoeden in spannende tijden spraken over wat zij spannend vinden, wat dit voor hen betekent en welke boodschap zij voor de samenleving hebben. 

Conferentieverslag: Blijf met elkaar in gesprek 

Voor opvoeden bestaat geen recept, maar door met elkaar te praten leren we van elkaar en kunnen we een aanpak bedenken die bij ons past en bij deze spannende tijden. Dat is de boodschap van de ouders, vrijwilligers en professionals die deelnamen aan de conferentie Opvoeden in spannende tijden. Het conferentieverslag beschrijft de vijf workshop en ouders en jongeren vertellen ook ze over wat ze zelf willen doen met het onderwerp Opvoeden in Spannende tijden.