Conferentie Geef ouders de ruimte – 10 november 2016


 

flyerGeefoudersderuimte-page-001 Flyer Geef ouders de ruimte

De conferentie Geef ouders de ruimte is op 10 november 2016 van 9.30 – 14.00 u. Amsterdam Art Center – Donauweg 23 – Amsterdam De deelnemers aan de conferentie geef ouders de ruimte gaan eerst met elkaar in gesprek over de vraag op welke punten ze meer ruimte willen hebben. Daarna zijn er verschillende workshops waarin onderwerpen uit de ochtend uitgewerkt worden. Daarbij gaat het onder andere over de rol van ouders binnen hun eigen gezin, maar ook over hun rol in wijken en buurten en hun relatie met school. Aan het eind van de ochtend kijken we samen hoe we de ruimte voor ouders kunnen vergroten. Workshops: Ruimte voor vaders – o.l.v. Jens van Tricht van Emancipator en Richard Knel van de Wijkacademie Holendrecht Brief uit de toekomst– Ruimte voor verbeelding: hoe gaat het met je kind over 30 jaar? o.l.v. Anneke Sools van Story Lab van de Universiteit Twente (gevraagd) Ruimte voor weerbaarheid – Hoe voed ik mijn kind weerbaar op? o.l.v. Jamila Achahchah van Movisie Help ik schiet uit mijn slof! – Hoe kan je geweldloos met je kind communiceren? o.l.v. Fadma Bouchataoui van de Wijkacademie Rotterdam Zuid Opvoeden in armoede – Welke ruimte is er voor eigen initiatieven? o.l.v. Irish Verwey van de Wijkacademie Haarlem Ruimte voor ouders op school – Wat kan er anders en beter? o.l.v. Saskia Moerbeek, stichting BMP Ruimte om te vloggen – Wat is vloggen en kunnen ouders dat ook? o.l.v. Zoë Papaikonomou van Diversitymedia   Er zijn 30 plekken beschikbaar voor professionals, 90 voor ouders en vrijwilligers

 

 

 bmplogorgb LogoWijkAcademie20 Financiers: PINMinisterieSZWW_RO_SZW_Logo_2_RGB_pos_op_wit_x_nlvsbfonds-pay-off-rgbKansfonds-Logo-1440x756oranje_fonds_liggend