Cursus Opvoeden is een gesprek

Wil je met ouders en/of jongeren in gesprek over opvoeden op school of in je wijk? 

Stichting BMP organiseert eenmaal per jaar een tweedaagse cursus Opvoeden is een gesprek voor professionals en vrijwilligers. Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van de (verhalende) methode van Opvoeden is een gesprek.
De essentie van deze methode is dat mensen het gesprek met elkaar aangaan over wat voor hen belangrijk is en hun verhalen en ervaringen delen. Maar dit gesprek is niet geheel vrijblijvend want als begeleider benoem je thema’s, bouw je een programma op en werk je naar iets toe. Het gaat over individuen, over individuele empowerment en hoe je als groep kan toewerken naar iets waar je met z’n allen trots op kan zijn.

Tijdens de cursus oefen je met elkaar en wissel je ervaringen uit. Ook krijg je een uitgebreidere beschrijving van de hieronder genoemde korte (drie tot vier maanden) programma’s die je zelfstandig in jouw omgeving kunt uitvoeren.

Wij voeden op – Wijk en –buurtnetwerken rond opvoeden

Tijdens het programma Wij voeden op worden op basis van gesprekken met een kerngroep van ouders en een bredere kring betrokkenen in de buurt, een serie aandachtspunten en activiteiten voor een buurtnetwerk over opvoeden ontwikkeld.

Ouders en School – Wat is de agenda?

Om ouders en scholen op het punt van ouderbetrokkenheid te ondersteunen is het programma Ouders en School: Wat is de agenda ontwikkeld. Doel van het programma is om tot een inhoudelijke invulling van ouderbetrokkenheid te komen en meer openheid te creëren tussen migrantenouders en school.

Jongeren en ouders in gesprek – Waar gaat het over?

Het programma Jongeren en ouders in gesprek bevordert een inhoudelijk gesprek tussen ouders en jongeren. Aanleiding is dat er tussen de generaties zowel binnen- als buitenshuis vaak weinig wordt gesproken.

Jongeren adviseren school – Werken aan het gevoel van eigenwaarde

Tijdens het programma Jongeren adviseren de school maken vroegtijdige schoolverlaters  en andere jongeren een advies over wat er anders en beter kan op school, in de relatie met hun ouders en op andere terreinen, zodat jongeren het diploma kunnen halen dat bij ze past.

Wil je meer weten, neem dan contact op met stichting BMP