Opvoeden in spannende tijden en islam als inspiratiebron

Donderdag 6 april 2017 komt het Netwerk van Academici bij elkaar om te praten over Islam als inspiratiebron voor het opvoeden in spannende tijden.

Aanleiding is dat ouders in verschillende Wijkacademies Opvoeden vertellen dat hun geloof belangrijk voor hen is, en dat zij dat graag willen doorgeven aan hun kinderen, maar zij ervaren ook dilemma’s en hebben allerlei vragen zoals:

“Ik wil mijn kind meegeven wat waardevol is, voor mij is dat de islam, maar de maatschappelijke waardering is zo negatief.”

”Ik wil mijn kind als moslim grootbrengen, maar de cultuur thuis, op school en in de wijk en van social media sluiten niet goed op elkaar aan. Hoe ga je daarmee om?”

”Hoe kan ik voorkomen dat mijn kind radicaliseert?”

”Ik word in de bus aangesproken op mijn hoofddoek. Hoe blijf ik zelf positief en hoe kan ik mijn kind weerbaar maken?”

Fatiha Azzarhouni MA, BSc, vice-directeur en programmacoördinator van de Leiden Islam Academie van de Universiteit Leiden zal de inleiding verzorgen waarna het netwerk het thema Islam als inspiratiebron voor het opvoeden in spannende tijden zal verkennen.