Het Ouderschapsspel

ouderschapsspel

Het ouderschapsspel is nu te bestellen, bij stichting BMP

In het dagelijks leven ervaren vaders en moeders weinig ruimte om hun ouderschap te bespreken, en wat dat voor hén betekent. Vaak is er vooral aandacht voor de succesverhalen, maar vertellen over de moeilijke kanten van het ouderschap, de waarheidsverhalen, is minder veilig. Om ouders met elkaar te laten praten over hun ouderschap ontwikkelde Margreth Hoek Het Ouderschapsspel.

Het spel bevat 71 speelkaarten met elk een unieke foto en uitnodigende vragen die van ouders zelf afkomstig zijn. Het spel wordt gespeeld onder leiding van een gespreksleider in bijeenkomsten van anderhalf tot twee uur waarin één thema centraal staat. De gespreksleider zorgt voor een veilige gesprekssituatie en dat de vaders en moeders de regie hebben.

Door de vragen kunnen ‘spelers’ ervaringen uitwisselen, persoonlijke verhalen vertellen en uitweiden over gedachten, gevoelens en handelingen. Zo ontstaan intieme verhalen en al spelend en pratend vinden ouders nieuwe betekenissen, worden zij zich bewust van hun situatie en zichzelf, en bouwen zij zelfvertrouwen op. Omdat ouderschap een ontdekkingsreis is waarover veel te vertellen valt.

Het Ouderschapsspel © januari 2016 is ontwikkeld door Margreth Hoek, Bureau Hoek. Zij onderzoekt ouderschap en ontwikkelt producten waarin de ouder centraal staat. www.bureauhoek.nl

Ouderschapsspel