Kijk ons nou! Druk bezocht en inspiratief

De landelijke conferentie Kijk ons Nou is druk bezocht. Negentig procent van de bezoekers is ouder of jongere en betrokken bij een van de Wijkacademies Opvoeden in Haarlem, Amsterdam-Oost, Holendrecht, Leiden, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Het opvoedtheater van de wijkacademie Schalkwijk over loslaten en je kind zonder je familie opvoeden in een vreemd land zorgde voor veel herkenning.
De wijkacademies Opvoeden uit Haarlem en Amsterdam-Oost presenteerden ieder een spel waarmee het gesprek over opvoeden in hun wijk wordt gestimuleerd: Just like you en Spelend money wise.
Er was veel belangstelling voor de workshops: Hoe kan ik mijn kind weerbaar opvoeden, Hoe praat ik met mijn kind over het geloof en Hoe kan ik omgaan met stress. Kwetsbare verhalen werden uitgewisseld door een groep vaders en moeders tijdens het spelen van Het Ouderschapsspel dat werd begeleid door vaders en moeders van de Wijkacademie Opvoeden Holendrecht.
Deze conferentie was dit jaar nog meer van ouders die onderling veel contacten legden en vol met ideeën naar huis gingen.

De foto’s van de conferentie zijn hier te zien